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농사 이야기/아로니아

Aronia Berries: North America’s Greatest Source of Antioxidants /Michael Ravensthorpe

by 마리산인1324 2016. 7. 23.


http://spiritfoods.net/health-benefits-of-aronia-berries/


Aronia Berries: North America’s Greatest Source of Antioxidants


By Michael Ravensthorpe


Aronia berries, also called chokeberries, are dark purple-colored fruits that are native to eastern North America. They grow on green-leaved deciduous shrubs

that are commonly found in swamps and wet woods. Although aronia berries are not well-known, even in their native continent, their reputation has increased of

late due to some well-publicized campaigns declaring them to be the “world’s healthiest fruit.”


List of Health Benefits


Unsurpassed antioxidant activity

The aronia berry’s biggest draw is its unusually high concentration of antioxidants, which surpasses that of any other superfruit. According to the USDA, the raw aronia berry contains an Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) score of 15,280 umol TE/100 grams, making its antioxidant concentration three times

greater than that of the blueberry, acai berry, and blackberry, and 1.5 times greater than that of the blackcurrant and cranberry. In fact, the reason why aronia

berries are nicknamed “chokeberries” is because their intensive antioxidant concentration makes them too sharp in taste to eat raw. Fortunately, the fruits retain

most of their antioxidant activity even after they’ve been sweetened and made into spreads and jams, which is the most popular way to consume them. Some of

the antioxidants found in aronia berries include delphinidin, petunidin, epicatechin, quercetin, pelargonidin, malvidin, and peonidin, which all have the ability to

fight cell-destroying free radicals in the body, thereby protecting us from degenerative diseases whilst providing us with anti-aging benefits.


Rich in quinic acid

Quinic acid is a sugar compound found in many plants, including the fruits of the aronia shrub. Indeed, aronia berries are so high in quinic acid that some

researchers regard aronia juice to be even more effective at treating urinary tract infections (a condition that quinic acid is well-known for treating) than cranberry juice, which is regarded as the “king” of UTI cures.


Good source of iron

100 grams of dried aronia berries contain 93 percent of our recommended daily intake (RDI) of iron, an important trace mineral that regulates metabolism, boosts

our immune system, increases our energy levels, and maintains brain and endocrine function. Iron deficiencies are common in the West, so eating more iron-rich foods like aronia berry products is always a good idea.


High in vitamin C

100 grams of dried aronia berries also contain 34 percent of our RDI of vitamin C, an important water-soluble antioxidant that synthesizes collagen (i.e. it helps

keep the body’s tissues together) and boosts our white blood cell count, thereby protecting us from disease. Vitamin C is, of course, also an antioxidant.


Natural laxative

All fruits are high in dietary fiber, and aronia berries are not an exception. For this reason, aronia berry spreads and jams are excellent at treating constipation.

Fiber also makes us feel full because it absorbs water from the colon; this fact, coupled with the berries’ low fat and calorie content, means they’re also a good weight loss food.


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<혜강농장>의 번역문 전재

http://aronia-berry.co.kr/board/bbs/board.php?bo_table=aronia_news&wr_id=5&sst=wr_hit&sod=desc&sop=and&page=1&device=mobile



초크베리(chokeberries)라고도 불리는 아로니아는 북동미가 원산지인 짙은 검보라색의 열매이다. 그들은 일반적으로 늪과 젖은 숲에서 발견되는 녹색 잎이 달린 낙엽 관목에서 성장한다. 아로니아 베리는 원산지인 북미에서 잘 알려져 있지 않았지만 지금은 '세계에서 가장 건강한 과일'로 알려지면서 아로니아의 인기는 계속 증가하고 있다.
 
아로니아가 건강에 이로운 점들
 
탁월한 항산화 활동

아로니아의 최대 강점은 다른 수퍼푸드를 능가하는 강력한 농도의 항산화 물질이다. USDA(미국 농무성)에 따르면 아로니아 생과는 활성산소 흡수능력(ORAC) 스코어는 15,280 umol TE/100g이다. 이는 블루베리, 아사이베리, 블랙베리보다 3배 이상 더 많은 수치이며, 블랙커런트와 크랜베리의 1.5배가 넘는 항산화 농도를 가진 수치이다. 사실상 아로니아가 '초크베리(chokeberry)'라는 별명을 가진 이유는 강력한 항산화 농도의 생과를 먹었을 때 그 맛이 강렬하기 때문이다. 다행히 과일은 갈아서 주스로 먹었을 때 그들이 가지고 있는 항산화 농도를 유지하고, 가장 맛있게 먹는 방법이다. 아로니아가 가지고 있는 다른 항산화 물질은 delphinidin, petunidin, epicatechin, quercetin, pelargonidin, malvidin, and peonidin 등인데, 이 물질들은 인체에서 세포를 파괴하는 활성산소와 싸울 수 있어 인체의 노화방지 외에 퇴행성 질환으로부터 인체를 보호한다.
 
퀴닌산이 매우 풍부함

퀴닌산(quinic acid)는 아로니아를 포함한 많은 식물에서 발견되는 당복합체이다. 요로감염(Urinary tract infections)을 치료하는 왕으로 알려진 크렌베리보다 실제로 아로니아는 더 많은 퀴닌산을 가지고 있는 것으로 연구자들은 밝히고 있다. 실제로 퀴닌산은 요로감염을 치료하는 것으로 알려져 있다.
 
철분 섭취에 좋은 열매

건조 아로니아 100g당 철분의 일일 권장량 93%를 함유하고 있다. 철분은 신진대사를 조절하고 면역 시스템을 향상시키고 에너지 레벨을 유지하고 그리고 뇌와 내분비기능을 유지하는데 매우 중요한 미네랄이다. 철분 결핍은 서구에서 일반적인데, 철분이 풍부한 아로니아를 섭취하는 것은 매우 좋은 방법이다.
 
높은 비타민C

건조 아로니아 100g당 비타민C 일일 권장량의 34%를 함유하고 있다. 비타민C는 콜라겐을 합성하고(신체조직을 유지하는데 도움을 준다) 백혈구를 증가시켜 질병으로부터 우리를 보호하는 중요한 수용성 항산화제이다. 물론 비타민C도 항산화제이다.
 
자연 변비개선

모든 과일은 식이섬유를 가지고 있으며 아로니아도 예외가 아니다. 이런 이유로 아로니아는 변비 치료에서 우수하다. 식이섬유는 대장에서 물을 흡수하기 때문에 포만감을 느낄 수 있으며 사실 아로니아의 낮은 지방과 칼로리는 체중감량에서도 아주 좋은 음식이다.
 

필자)
Michael Ravensthorpe is an independent writer whose research interests include nutrition, alternative medicine, and bushcraft. He is the creator of the website,

Spiritfoods, through which he promotes the world's healthiest foods.

마이클 라벤스토프(Michael Ravensthorpe)는 영양, 대체의학 그리고 생활의 지혜에 관하여 연구하는 독립적인 작가이다. 또한 세계에서 가장 건강한 음식을 장려하는 Spiritfoods라는 웹사이트를 만든 사람이다.
 








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